Atac terorist la Londra. Victor Boştinaru (PSD): Un act abominabil. E nevoie de coordonare între statele membre

victor_bostinaru_psd_atac_londra_abominabil_coordonare_state_membre.jpg

Eurodeputatul Victor Boştinaru condamnă atacul terorist de la Londra (Foto: © Parlamentul European)
Eurodeputatul Victor Boştinaru condamnă atacul terorist de la Londra (Foto: © Parlamentul European)

Atacul terorist de la Londra arată că este nevoie de coordonare între toate statele membre, inclusiv după Brexit. Declaraţia a fost făcută la RFI de eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedinte al grupului S&D din Parlamentul European.

Victor Boştinaru spune că “atacul abominabil de la Londra, de lângă Palatul Parlamentului confirmă gravitatea extraordinară a ameninţării teroriste, atât asupra fiecărui stat membru, cât şi asupra Uniunii Europene, cu atât mai mult cu cât într-un mod macabru, se întâmplă exact la un an de la comemorarea atentatelor teroriste de la Bruxelles”.

În opinia eurodeputatului, atacul de la Londra “arată că este nevoie de coordonare şi cooperare între toate statele membre, inclusiv după Brexit, între statele membre ale Uniunii şi Marea Britanie, pentru a ţine sub control cât mai mult posibil acest fenomen, dar şi nevoia de a eradica măcar în parte condiţiile care au dus la această creştere a pericolului terorist, ţinând cont de zonele de unde aceştia vin sau de unde vin liderii care radicalizează membri ai societăţilor noastre”.

Victor Boştinaru subliniază că “este o problemă care nu are cum să fie rezolvată pe termen scurt, iar această ameninţare va trebui să fie gestionată din perspectiva unor politici autentice europene, inclusiv printr-o cooperare mult mai strânsă la nivelul agenţiilor de informaţii, al serviciilor secrete şi al serviciilor contraterorism. Nici la atâţia ani de la atentatele teroriste, începând cu Madrid până astăzi, nu putem vorbi de o cooperare autentică şi solidă şi în timp real, între serviciile secrete şi autorităţile contraterorism din statele membre”.

Victor Boştinaru, despre atacul terorist de la Londra, de miercuri, 22 martie 2017