Stolojan: PNL să dea drumul cât mai rapid la alegeri interne, a întârziat prea mult

stolojan_pnl_alegeri_interne_intarziat_prea_mult.jpg

Theodor Stolojan cere organizarea cât mai rapidă a alegerilor în PNL (Sursa foto: Facebook/Theodor Stolojan)
Theodor Stolojan cere organizarea cât mai rapidă a alegerilor în PNL (Sursa foto: Facebook/Theodor Stolojan)

PNL a întârziat destul de mult organizarea alegerilor interne de jos în sus, spune la RFI europarlamentarul liberal Theodor Stolojan. El mai crede că Statutul PNL trebuie modificat, pentru că partidul are un număr “extrem de mare” de prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţi.

În opinia lui Theodor Stolojan, PNL “a întârziat deja destul de mult, trebuie să dea drumul neîntârziat la aceste alegeri, pentru că în fiecare organizaţie în loc să se concentreze pe Opoziţie, se concentrează pe cine este cine în organizaţie. Deci prima şi prima cea mai urgentă măsură pe care trebuie s-o ia PNL-ul este să dea drumul cât mai rapid la alegeri în interiorul partidului, începând de jos în sus, după care, sigur, cu toată puterea de foc, în Opoziţie”.

Europarlamentarul PNL spune că pentru a recăpăta încrederea electoratului, “sunt mai multe acţiuni care trebuie făcute. În primul rând, alegerile începute de jos în sus. În al doilea rând, partidul trebuie să-şi revadă puţin Statutul, pentru că este la ora actuală o decapitalizare a funcţiilor politice, prin numărul extrem de mare de prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi şi aşa mai departe. În mod normal, partidul trebuie să aibă în minte foarte limpede că un vicepreşedinte trebuie să răspundă de o direcţie strategică a partidului, altfel, orice funcţie din asta multiplicată la nesfârşit nu este eficientă. Pe urmă, evident, partidul trebuie să-şi dezvolte în continuare capacitatea de a elabora idei noi, programe economice, sociale. Şi sigur, foarte multă muncă la nivelul satelor, comunelor, oraşelor, pentru că este în Opoziţie şi din păcate, într-o Opoziţie cu o slabă prezenţă în Parlament”.

Theodor Stolojan apreciază că “e nevoie de alegeri care să închidă odată această problemă, cine e cine în organizaţiile partidului şi persoana care doreşte să devină preşedintele partidului trebuie să ştie un singur lucru, că urmează patru ani de Opoziţie şi de muncă foarte grea. Când un partid este la guvernare, poţi duce în spate şi trântori, când eşti în Opoziţie, trebuie să ai oameni care nu sunt paraleli cu munca, în funcţiile de conducere din partid”.

 
Theodor Stolojan, despre alegerile din PNL