Theodor Stolojan: Bugetul pe 2017 e puţin tras de păr

theodor_stolojan_bugetul_putin_tras_par.jpg

Theodor Stolojan, despre bugetul pe 2017: Puţin tras de păr, dar să nu fim atât de pesimişti (Sursa foto: Facebook/Theodor Stolojan)
Theodor Stolojan, despre bugetul pe 2017: Puţin tras de păr, dar să nu fim atât de pesimişti (Sursa foto: Facebook/Theodor Stolojan)

Bugetul de stat pe 2017 este “umflat puţin la venituri şi redus la cheltuieli”, declară la RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan. El crede însă că “nu trebuie să fim atât de pesimişti”.

Theodor Stolojan spune că bugetul pe 2017 este “umflat” la venituri: “Pot spune că este un buget care e puţin, cum ar zice românul, tras de păr, adică umflat puţin la venituri, redus pe la cheltuieli, deşi se ştie că o serie de instituţii deja vorbesc că nu au acoperite cheltuielile cu salariile pe ultimele luni”.

Fostul premier din anii ’90 subliniază că există “posibilităţi de ajustări ulterioare”: “Vreau să aduc un element nou în discuţie, care poate că e mai puţin cunoscut de către cei care nu au tangenţă directă cu bugetul ţării şi anume când economia este în creştere, cu ritmuri între 4% şi 5%, să spunem - bugetul a fost făcut pe o creştere economică de 5,2%, dar majoritatea instituţiilor care evaluează România dau o creştere undeva între 4% şi 5% - când o economie creşte cu un ritm de 4%-5% pe an, inevitabil apar discrepanţe între ceea ce se prevede în plan şi ceea ce se realizează. Deci îngrijorarea există vizavi de acest buget, de rămânerea în limita a 3% deficit, dar trebuie să nu fim atât de pesimişti, pentru că dacă economia într-adevăr creşte între 4% şi 5%, există posibilităţi de rectificări ulterioare, de ajustări”.

Bugetul pe 2017 a fost promulgat joi de preşedintele Klaus Iohannis, care a cerut Guvernului să dea dovadă de responsabilitate.

 
Theodor Stolojan, despre bugetul pe 2017