OUG privind modificarea Codului Penal a fost abrogată duminică de Guvern

oug_codului_penal_abrogata_duminica_guvern.jpg

Premierul Sorin Grindeanu vrea consultări cu partidele (Sursa foto: www.gov.ro)
Premierul Sorin Grindeanu vrea consultări cu partidele (Sursa foto: www.gov.ro)

Guvernul a abrogat duminică Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Codului Penal şi a celui de Procedură Penală. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă. Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Iată comunicatul integral al Cabinetului Grindeanu:

 

"Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern s-a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele  Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 (extras) şi la data de 31.01.2017 (integral). Informațiile vor fi făcute publice astăzi pe site-ul Guvernului.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut ca în perioada imediat următoare Ministerul Justiției să demareze de urgență dezbateri publice cu toate partidele politice și cu societatea civilă pe tema subiectelor din ordonanța care a fost abrogată astăzi. Totodată, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care să pună în acord deciziile Curții Constituționale, Directivele europene, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în vederea dezbaterii acestuia în Parlament".