Nicuşor Dan: Abrogarea OUG privind Codul Penal este o victorie uriaşă a străzii

nicusor_dan_abrogarea_oug_codul_penal_victorie_strazii.jpg

Nicuşor Dan salută victoria străzii în privinţa OUG privind Codul Penal (Foto: arhivă RFI)
Nicuşor Dan salută victoria străzii în privinţa OUG privind Codul Penal (Foto: arhivă RFI)

Anunţul premierului privind abrogarea Ordonanţei de Urgenţă de modificare a Codului Penal reprezintă o victorie uriaşă a străzii. O spune preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan. El scrie pe Facebook că presiunea străzii trebuie să continue cel puţin până la respingerea în regim de urgenţă a proiectului de lege privind graţierea.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, consideră că presiunea străzii trebuie să existe în continuare: “Este o victorie uriaşă a străzii, de care toţi politicienii vor ţine cont de acum încolo. Respect pentru toţi cei care au ieşit în stradă în oraşele din România şi din afară. Presiunea trebuie să continue cel puţin până la respingerea în regim de urgenţă a proiectului de lege privind graţierea, pe care Guvernul l-a depus la Parlament. Grindeanu a minţit şi în seara asta când a spus că proiectul Ordonanţei a vrut să pună în acord deciziile Curţii Constituţionale cu Legea”.

“Cu un tupeu nemăsurat, Grindeanu s-a oferit să discute cu reprezentanţii partidelor modificarea Codului Penal, pornind de la actualul text al OUG, mai puţin limita de 200.000. Nu se pune problema ca Grindeanu să conducă discuţiile pe acest subiect şi cu atât mai puţin ca dezbaterea să plece de la actualul text. Grindeanu trebuie doar să abroge OUG şi să plece”, scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat sâmbătă seară că duminică va avea loc o şedinţă de Guvern pentru abrogarea OUG privind modificarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală.