Preşedinţie: Guvernul a greşit flagrant, trebuie să rezolve criza

presedintie_guvernul_gresit_flagrant_rezolve_criza.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că Executivul a greşit în privinţa OUG privind Codul Penal (Sursa foto: www.presidency.ro)
Preşedintele Klaus Iohannis consideră că Executivul a greşit în privinţa OUG privind Codul Penal (Sursa foto: www.presidency.ro)

Guvernul a greşit flagrant şi este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o. Aceasta este poziţia Preşedinţiei, exprimată de purtătoarea de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, după ce premierul a anunţat că va abroga OUG privind Codul Penal.

Purtătoarea de cuvânt a preşedintelui Klaus Iohannis afirmă că Guvernul trebuie să rezolve situaţia de criză pe care a creat-o singur printr-o greşeală flagrantă şi avertizează că cetăţenii nu acceptă ”nimic mai puţin”.

”Este un pas important spre normalizare. Se face un pas important pentru a corecta situaţia creată, situaţia pe care o cunoaştem cu toţii. Guvernul a greşit flagrant şi Guvernul este cel responsabil să rezolve această criză pe care el a creat-o. Oamenii care protestează şi pe care îi vedem acum în stradă au nişte cerinţe legitime, au nişte cerinţe corecte, nişte cerinţe democratice şi tocmai de aceea domnul preşedinte vrea să transmită acest lucru foarte clar: Guvernul trebuie să înţeleagă că cetăţenii nu acceptă nimic mai puţin”, declară Mădălina Dobrovolschi.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat sâmbătă seară că va convoca duminică o şedinţă de Guvern, pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.