Victor Boştinaru (PSD), despre proteste: E multă manipulare şi intoxicare

victor_bostinaru_psd_comunicat_foarte_prost_oug_codul_penal.jpg

Eurodeputatul Victor Boştinaru sugerează PSD-ului o comunicare mai bună pe tema modificării Codului Penal (Foto: © Parlamentul European)
Eurodeputatul Victor Boştinaru sugerează PSD-ului o comunicare mai bună pe tema modificării Codului Penal (Foto: © Parlamentul European)

PSD trebuie să identifice mijloacele pentru a depăşi acest context tensionat, provocat de modificarea Codului Penal prin OUG, inclusiv printr-o infinit mai bună comunicare. Declaraţia a fost făcută la RFI de europarlamentarul PSD Victor Boştinaru. El spune pe de altă parte că manifestanţii din stradă au fost supuşi unei campanii "enorme" de manipulare şi intoxicare.

Victor Boştinaru spune despre protestele de stradă provocate de OUG privind modificarea Codului Penal că “o demonstraţie, chiar dacă este spontană, neautorizată, atâta vreme cât este paşnică, poate să se desfăşoare. Apar probleme când sunt violenţe şi e necesară intervenţia forţelor de ordine (…). Pe de altă parte, trebuie să constat din ce în ce mai mult că o operaţiune enormă de manipulare şi intoxicare s-a desfăşurat în această perioadă (…). Nimic din conţinutul modificărilor nu justifică nici intensitatea, nici magnitudinea manipulării sau a instigării”.

Întrebat cum priveşte criticile europene la adresa Guvernului Grindeanu, eurodeputatul a răspuns: “Dacă au fost greşeli extrem de grave care s-au comis acum, pe de o parte, aceste lucruri trebuiau discutate cu Comisia Europeană, pentru a arăta sensul modificărilor, pe de altă parte, trebuiau explicate Comisiei Europene odată ce au fost adoptate deîndată sau chiar de o manieră proactivă, pentru a evita crearea acestei emoţii. Pe de altă parte, ceea ce Parlamentul a propus ieri la sugestia grupului nostru asta va dori să şi facă, venirea în România a delegaţiei Comisiei LIBE, pentru a discuta exact pe masă, nu pe bază de emoţii sau de declaraţii mai mult sau mai puţin politice, văzând textele, făcând un raport şi aducându-l înapoi la Parlamentul European, inclusiv organizând o audiere în perioada imediat următoare a oficialilor români, structuri asociative ale magistraţilor, pentru a vedea şi opinia lor în această direcţie”.

Victor Boştinaru sugerează PSD-ului să comunice “infinit” mai bine: “Partidul trebuie să găsească o soluţie pentru a asigura guvernarea ţării. Pe de altă parte, trebuie să identifice mijloacele pentru a depăşi acest context tensionat, inclusiv printr-o infinit mai bună comunicare şi discuţii inclusiv cu mass-media, pentru a evita interpretări uneori provenind din faptul că s-a comunicat foarte prost sau nu s-a comunicat deloc”.

Victor Boştinaru, despre protestele pe tema modificării Codului Penal prin OUG