Valeriu Steriu: Nu avem mari aşteptări de la cei care intră în armata lui Dragnea

Palatul Victoria (Foto: www.gov.ro)

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, va trebui să dea raportul la partid seară de seară, declară la RFI preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară Valeriu Steriu.

Ce aşteptări are PMP de la viitorul Guvern? "Nu avem mari aşteptări vizavi de cei care intră în armata domnului Dragnea. Spun acest lucru pentru că aşa cum am văzut şi în desemnarea primului-ministru, o primă desemnare făcută cu stângul, o a doua făcută cumva sub presiunea partidului, la fel, ceea ce rezultă probabil din construcţia vizavi de miniştrii care vor fi numiţi şi tot în aceeaşi lipsă de transparenţă chiar în interiorul propriului partid arată o evoluţie destul de autoritară a domnului Dragnea în propriul partid", spune Valeriu Steriu.

El crede că Sorin Grindeanu va da zilnic raportul în faţa conducerii PSD: "Probabil că va trebui să dea seara raportul, seară de seară, despre orice demers întreprins. Sunt chiar curios să văd cum se va întâmpla acest lucru în momentul în care vom avea un calendar de evenimente pe plan extern, în care, se ştie, ai nevoie de o decizie luată imediat, la faţa locului şi probabil că aici vor începe cu siguranţă să apară multe sincope. Pe de altă parte, chiar dacă este bine intenţionat viitorul prim-ministru, va avea foarte greu de trecut peste nişte interese de grup într-un cerc din vârful puterii PSD-ului".

Cum va vota PMP în Parlament? "Va fi contra la tot ceea ce înseamnă propunere, dar vom justifica orice tip de acţiune de Opoziţie, mai ales cele din punct de vedere economic, unde sunt foarte multe lucruri care nu pot fi susţinute", precizează Valeriu Steriu.

 
Valeriu Steriu, despre viitorul Guvern