Mihai Voicu: Va fi cel mai ciudat Guvern, cu un premier la Palatul Victoria şi altul la PSD

Deputat PNL Mihai Voicu condamnat inchisoare.jpg

Deputatul liberal Mihai Voicu, trei ani de închisoare, cu suspendare (Sursa foto: www.pnl.ro)
Deputatul liberal Mihai Voicu, trei ani de închisoare, cu suspendare (Sursa foto: www.pnl.ro)

PNL va vota împotriva Guvernului PSD, spune la RFI deputatul liberal Mihai Voicu. El comentează a doua propunere de premier a coaliţiei PSD-ALDE, Sorin Grindeanu.

În opinia lui Mihai Voicu, "este o propunere care îndeplineşte standardele pe care domnul Liviu Dragnea le-a ales încă de la prima nominalizare, o persoană din linia a doua a partidului, care să fie, evident, obedientă faţă de domnul Dragnea şi care eventual să fie dispusă să facă loc atunci când condiţiile legale o vor permite unei candidaturi a domnului Dragnea însuşi pentru această funcţie".

Cum va vota PNL în Parlament? "Fără îndoială că nimeni nu neagă existenţa unei majorităţi în Parlament, dată de votul din 11 decembrie, majoritate care este PSD-ALDE, se pare şi cu sprijinul UDMR. Partidul Naţional Liberal are însă datoria să-i reprezinte pe acei 49% chiar sunt, care nu au votat PSD sau ALDE şi de aceea este evident că votul nostru în Parlament va fi împotriva unui Guvern PSD, din motive care ţin de programul PSD, de incapacitatea generală a PSD de a-şi îndeplini angajamentele, pentru a veghea împotriva unor riscuri de derapaje", declară deputatul liberal.

 

"Sorin Grindeanu va fi o umbră a lui Liviu Dragnea"

 

Mihai Voicu e de părere că Sorin Grindeanu va fi o "umbră" a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, dacă va ajunge premier: "Domnul Grindeanu, dacă va ajunge prim-ministru, va fi o umbră a domnului Dragnea. A fost o alegere personală a domnului Dragnea, aşa cum s-a spus în conferinţa de presă. Încă de la bun început, modelul de decizie a PSD a fost făcut pe această direcţie şi la prima nominalizare, este evident că şi la cea de-a doua. De altfel, poziţia domnului Dragnea a fost de aşa natură încât a spus că principalul element în luarea unei decizii a fost acela de a nu se forma un centru de putere la Palatul Victoria".

Parlamentarul PNL crede că "vom asista, dacă domnul Grindeanu va ajunge prim-ministru, la poate cel mai ciudat Guvern pe care România l-a avut vreodată, un Guvern care va avea un prim-ministru în Palatul Victoria şi un alt prim-ministru în sediul PSD".

Întrebat dacă în opinia sa mai e timp să fie instalat noul Guvern în acest an, Mihai Voicu a răspuns: "Nu, nu cred, pentru că sigur, aici depinde de majoritatea parlamentară. Sesiunea parlamentară ordinară este încă în curs până pe 31 decembrie, inclusiv, iar oricând după aceea poate fi convocată o sesiune extraordinară. În primul rând, trebuie să vedem calendarul. Trebuie să înceapă cu emiterea decretului de nominalizare a candidatului de prim-ministru din partea preşedintelui României, în acest moment nu avem informaţii pe acest subiect şi după aceea depinde de majoritatea parlamentară să-şi gestioneze calendarul parlamentar. Dar e doar aşa, o chestiune psihologică, simbolică, dacă vom avea Guvern până la 1 ianuarie sau nu, nu e neapărat ceva care să facă vreo diferenţă majoră".