Nicuşor Dan la RFI: USR va vota împotriva unui Guvern PSD, acesta ar fi cel mai mare pericol pentru România

nicusor_dan_rfi_vota_impotriva_guvern_psd_pericol_romania.jpg

Palatul Parlamentului (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Palatul Parlamentului (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

USR va reflecta până la următoarele alegeri europarlamentare dacă se va afilia la o familie politică europeană, dar decizia nu este uşor de luat, spune într-un interviu la RFI preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan. El declară pe de altă parte că USR va vota împotriva unui Guvern PSD în Parlament.

Cu ce mandat va merge USR miercuri la consultările de la Palatul Cotroceni? "Nu o să schimbăm mesajul pe care l-am transmis toată această campanie electorală. Am spus că în momentul ăsta, cel mai mare pericol pentru România este un Guvern în jurul PSD. Nu vom susţine în Parlament şi cu atât mai puţin nu vom intra în orice formă de colaborare, alianţe, cu un astfel de tip de Guvern", spune Nicuşor Dan.

"Vom vota pe proiect. Vom vota proiectele bune, indiferent cine le propune, ne vom opune proiectelor proaste, indiferent cine le propune, dacă sunt chestiuni ilegale, le vom sesiza autorităţilor şi vom încerca să propunem acele lucruri pe care le avem în programul nostru", precizează liderul USR.

Întrebat dacă USR va vota împotriva propunerii de premier din partea PSD, indiferent de numele propus, Nicuşor Dan a răspuns: "Da, vom vota împotriva unui Guvern PSD".

Solicitat să clarifice doctrina USR, liderul Uniunii a replicat: "Asta a fost convenţia şi am anunţat public de la început că sub această umbrelă a USR-ului se regăsesc oameni cu opţiuni ideologice diverse şi stânga şi dreapta şi conservatori şi progresişti, însă uniţi de foarte-foarte multe lucruri pe care le au în comun, încercarea de a opri jaful din banii publici, reforma administraţiei, o relaţie corectă a politicianului cu cetăţeanul, o depolitizare a instituţiilor, un mediu economic concurenţial".

Întrebat dacă USR se va afilia la vreo familie politică europeană, Nicuşor Dan a răspuns: "Este o întrebare de definire ideologică, la care avem timp să reflectăm până la următoarele alegeri europarlamentare. Evident că răspunsul nu e simplu la întrebarea asta".