PSD şi ALDE au semnat acordul de colaborare şi vor să meargă împreună la Cotroceni

Copreşedinţii ALDE, Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au semnat luni documentul prin care cele două partide se constituie în Coaliţia de Guvernare pentru Dezvoltare şi Democraţie.

Protocolul prevede că PSD şi ALDE vor propune un candidat unic pentru funcţia de premier, desemnat de comun acord şi vor propune un Guvern de coaliţie, cu miniştri desemnaţi proporţional de PSD şi ALDE.

Cele două formaţiuni politice, având 250 de parlamentari dintre cei 465 aleşi, se vor sprijini reciproc în Parlament pentru obţinerea funcţiilor de conducere în cele două Camere, inclusiv la nivelul comisiilor.

"Vom vorbi despre o reprezentare proporţională în structurile guvernamentale şi de colaborarea parlamentară (...). Vom discuta în primul rând despre oameni şi despre o reprezentare care să ne dea siguranţa că Guvernul va duce la îndeplinire ceea ce s-a prevăzut în programul de guvernare. Eu nu sunt un om zgârcit", declară preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că PSD şi ALDE vor merge împreună la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului invitase la consultări PSD miercuri la ora 11, iar ALDE joi.