Guvernul Greciei, remaniat

alexis_tsipras_syriza.jpg

Sursa imaginii: 
pt.wikipedia.org

Guvernul grec a fost remaniat, a anunţat purtătorul de cuvânt la postul public de televiziune. Premierul Alexis Tsipras a păstrat însă un funcţie un ministru-cheie.

Semnalul de stabilitate şi de păstrare a liniei fiscale negociate cu partenerii europeni este, comenteză Reuters, păstrarea în funcţie a lui Euclid Tsakalotos, ministrul de finanţe. Un economist de stânga a preluat portofoliul Economiei, iar Dimitris Liakos, fost consilier al premierului şi manager al unui fond de investiţii, a preluat portofoliul de ministru pentru implementarea programului de redresare financiară a Greciei.
Sunt şi alte permutări: fostul ministru al economiei a fost numit la Energie, iar cel din urmă la interne. La rândul său, fostului şef de la interne i-a fost repartizat un portofoliu nou înfiinţat, cel de ministru al migraţiei. A fost creat şi ministerul pentru politică digitală şi media, care va fi condus de un apropiat al premierului Tsipras. Ministrul muncii a fost desemnat ministru adjunct pentru afaceri europene şi înlocuit de o colaboratoare apropiată. Efi Ahtsioglou, relatează France Presse, va avea misiunea să negocieze cu partenerii creditori dificila reformă a pieţei muncii.