Organizatia Stat Islamic revendică atacul din Pakistan

pakistan.jpg

Soldați pakistanezi sosiți la locul atacului de la Școala de Poliție Balochistan din Quetta (Pakistan), 24 octombrie 2016
Sursa imaginii: 
AFP

Organizatia Stat Islamic a revendicat atacul produs azi noapte la o școală de poliție din Pakistan, soldat, potrivit unui bilanț provizoriu cu 59 de morți și peste o sută de răniți.

Atacul a avut loc s-a derulat puțin înainte de miezul noptii, în regiunea de Sud-Vest a țării. Un viitor polițist care studiază aici a povestit pentru France Presse că a observat trei persoane înarmate cu mitraliere kalashnikov și cu fețele mascate, care au intrat în dormitoarele studenților și au început să tragă. Au fost luați ostatici 200 de studenți, care ulterior au fost eliberați.

La fața locului au venit imediat importante forțe de securitate, militari și polițiști iar unitățile de supraveghere a frontierelor au fost activate.

Ministrul pakistanez de Interne a anunțat că în mod normal în complex sunt găzduiți 700 de studenți dar că nu se știe cu exactitate câți erau prezenți în momentul atacului.

Provincia în care a avut loc atacul este vizată des de atacuri ale grupărilor islamiste. Este vorba de cea mai vastă provincie și cea mai săracă, totodată, dar strategică. Este parte a unor ambițioase proiecte rutiere și energetice. Este vorba de un culoar în care Beijing-ul a investit déjà 46 de miliarde de dolari. China ar avea astfel acces la Marea Arabiei.

Beijing-ul susține că are încredere în capacitatea armatei pakistaneze de a controla situația din această zonă.