Steriu: PMP are cel mai bun prim-ministru, Traian Băsescu

steriu_pmp_prim_ministru_traian_basescu.jpg

Preşedintele PMP, Traian Băsescu (Sursa foto: Facebook/Traian Băsescu)
Preşedintele PMP, Traian Băsescu (Sursa foto: Facebook/Traian Băsescu)

PMP poate face şi Opoziţie după alegerile parlamentare, declară la RFI preşedintele executiv al formaţiunii, Valeriu Steriu, întrebat dacă Partidul Mişcarea Populară l-ar susţine pe Dacian Cioloş premier după luna decembrie.

Valeriu Steriu precizează că PMP îşi propune să obţină peste 10% la alegerile parlamentare din 11 decembrie: "Dacă până în primăvară, PMP şi partenerul ulterior, respectiv UNPR aveau scoruri undeva la limita marjei, după fuziunea de succes făcută în luna iulie ne putem permite să ne propunem un scor de peste 10% şi luăm în calcul nu doar creşterea din sondaje din ultima perioadă, dar mai ales mesajele pe care colegii din partid le construiesc şi le transmit permanent".

Preşedintele executiv al PMP susţine că liberalii sunt din ce în ce mai izolaţi pe scena politică: "Liberalii i-am văzut în ultima vreme din ce în ce mai izolaţi. S-a văzut şi după alegerile locale, a fost un moment în care în calitatea mea de fost preşedinte UNPR am dorit să fac alianţe locale cu cei din PNL, dar voturile noastre nu le-au fost suficient de utile, pentru că efectiv n-au ştiut să gestioneze izolarea în care se aflau şi în consecinţă, rezultatul aş putea spune că a fost mai degrabă un eşec pentru PNL la acel moment".

Valeriu Steriu spune că varianta de premier a PMP este Traian Băsescu: "PMP-ul a spus deja în spaţiul public că are cu siguranţă cel mai bun prim-ministru. Traian Băsescu după două mandate de primar şi două mandate de preşedinte cred că poate livra în clipa de faţă soliditatea unui Guvern, care să poată lua decizii, într-o perioadă dificilă în care ne aflăm din punct de vedere european şi la nivel planetar".

Întrebat ce va face PMP dacă varianta Cioloş-premier va fi pusă pe masă după alegeri, Valeriu Steriu a răspuns: "PMP poate face şi Opoziţie. Nu este obligatoriu, dacă nu avem scorul necesar prin care să livrăm decidenţi într-un Guvern, putem într-adevăr să facem o Opoziţie, aşa cum cred că de-a lungul anilor a arătat PMP-ul că ştie să livreze şi să-şi propună ideile şi de pe partea cealaltă, nu neapărat din Guvern".