Ioana Băsescu, Elena Udrea şi Dan Andronic, audiaţi la DNA

dna.jpg

Sursa imaginii: 
pna.ro

Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte, Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic au fost chemaţi în această dimineaţă la DNA, pentru a da explicaţii procurorilor DNA. Oficial, DNA nu a dat detalii despre anchetă şi nici nu a precizat dacă audierile sunt parte a aceluiaşi dosar.  Surse judiciare citate de Mediafax  susţin însă că cei trei ar fi fost citaţi în aceeaşi cauză, într-un dosar nou deschis

Sursele preluate de Mediafax susţin că ar urma să fie audiate, pe parcursul zilei, mai multe persoane. Nu este clară nici calitatea celor trei chemaţi în această dimineaţă la DNA. La ieşirea de la audieri, după ore bune de discuţii cu procurorii, fiica fostului preşedinte, Ioana Băsescu, nu a făcut nicio declaraţie. Un ton rezervat a avut şi fostul ministru Elena Udrea, la intrarea în DNA, în vreme ce Dan Andronic le-a spus jurnaliştilor, tot la intrarea în instituţie, că ar fi fost citat ca martor într-un dosar de anul trecut.

Aseară, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, într-o emisiune televizată, că procurori apropiaţi de şefa DNA ar urmări să-i aresteze pe părinţii unuia din nepoţii săi, fără a face public vreun nume de presupus procuror apropiat de Laura Codruţa Kovesi.

Nu este pentru prima dată când Ioana Băsescu ajunge la DNA: ea are calitate de martor în dosarul Nana, ce vizează achiziţia unor terenuri agricole în judeţul Călăraşi. Soţul său, Radu Pricop a fost trimis în judecată în vara anului trecut, pentru complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii.