Condoleanțe pentru o regină

regina-ana.jpg

Image source: 
Casa Regala a Romaniei

Primii români care au vrut să-și prezinte condoleanțele privind decesul Reginei Ana, au mers la Palatul Elisabeta și Palatul Regal din Capitală, precum și la reședința Familiei Regale de la Săvârșin. Majoritatea spun că, deși nu i-au cunoscut personal, se simt apropiați sufletește de Rege și Regină.

Cartea de condoleanțe de la Palatul Regal, astăzi Muzeul de Artă al Românei, este expusă în holul care duce către sala tronului. De marți dimineață, mesaje de condoleanțe, mesaje de simpatie și adio au început să umple paginile sale albe.

Fotografiile regilor României și ale reginelor, precum și texte privind istoria Casei Regale au fost expuse pe gardul exterior al Palatului, de unde a fost exilat acum 70 de ani, Regele Mihai. Regina Ana nu a locuit niciodată la acest palat.

La Palatul Elisabeta, Regina Ana a locuit din 2001 și până acum câțiva ani, după care marea majoritate a activităților Casei Regale au fost preluate de Prințesa Margareta și Prințul Radu, iar Regele și Regina s-au mutat înapoi în Elveția. Și aici, cei care au dorit sa exprime condolenațe au venit de dimineața. Cei mai mulți spun că sunt apropiați de Casa Regală doar cu sufletul.