Traian Băsescu nu va fi trimis în judecată în dosarul de amenințare la adresa Gabrielei Firea

basescu_moldova_2.jpg

Image source: 
RFI

Dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu este cercetat pentru amenințare la adresa Gabrielei Firea, nu va fi trimis în judecată iar cercetările vor fi reluate. Decizia vine după ce procurorul general Augustin Lazăr a infirmat decizia procurorului de caz, pe motiv că ancheta este incompletă, anunță Ministerul Public.

În aprilie 2014, Gabriela Firea depunea o plângere penală în care îl acuza pe Traian Băsescu, șef al statului la acea dată, de amenințare și șantaj, în urma unor declarații pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

„... Doamna căsătorită cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, daca nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele“, spunea atunci Traian Băsescu.

În urmă cu doi ani, Gabriela Firea, era unul dintre membrii comisiei parlamentare care ancheta cazul „Nana“. Iar declarația șefului statului era  făcută cu o zi înainte ca membrii comisiei să finalizeze raportul privind cumpărarea celor aproape 300 de hectare de teren din județul Călărași de către fiica președintelui, Ioana Băsescu. 

Acum, Parchetul General a decis să infirme soluția de trimitere în judecată a lui Traian Băsescu , pe motiv că , la un control "s-a constatat lipsa unei anchete efective" și lipsa "standardelor de claritate în prezentarea acuzării". 

Cercetările vor fi reluate "pentru clarificarea acuzațiilor penale, mai precizează Ministerul Public.

La scurt timp după anunțarea deciziei, Gabriela Firea și-a exprimat nemulțumirea față de situația creată, într-un interviu la Adevărul Live.

Am o amărăciune personală de această dată. Faptul că după 2 ani de zile nu s-a clarificat într-o formă sau alta ... asta mă mâhnește. Vă spun sincer că mă așteptam să avem o altă soluție, dată mai în proximitatea faptelor. Acum credeți că mai interesază ceva? Nu pot să vă spun acum ce voi face. ... Mă voi consulta cu domnul avocat, cu familia și voi vedea”, a explicat Gabriela Firea, la Adevărul Live. ”Noi nu știm care e soluția. Nici mie, nici avocatului nu ni s-a comunicat soluția. (...) După ce am depus plângerea am fost de multe ori la Parchet, am fost chiar interogată de avocații domnului Băsescu, vreo 3 ore, deși nu eram obligată să fac acest lucru, dar am zis să nu se spună cumva că obstrucționez justiția”, a adăugat ea.