Continuă epurările în Turcia. Șeful serviciilor de informații rămâne în picioare

hakan_fidan.jpg

Image source: 
en.wikipedia.org

Şeful serviciilor de informaţii turce, Hakan Fidan, va fi păstrat în funcţie, chiar dacă preşedintele îi repreoşează anumite fisuri în anticiparea puciului eşuat, a anunţat liderul de la Ankara, într-un interviu la postul France 24.

"A existat o slăbiciune în materie de informații", spune Erdogan, cu referire inclusiv la primele ore de după declanşarea evenimentelor din 15 iulie. Chiar şi aşa, nu s-a pus în niciun moment problema înlocuirii sale, a precizat preşedintele turc.

Peste 1.000 de scoli private, 15 universitati și  35 de spitale vor fi închise în Turcia, potrivit unui decret semnat de președintele Erdogan. Este primul decret semnat de președinte după tentativa eșuată de lovitură de stat, iar documentul prevede, potrivit agenției Anadolu șiextinderea perioadei în care suspecții pot fi reținuți fără a fi puși oficial sub acuzare. Ar urma să fie închise și în jur de 1300 de fundații și asociații umanitare și în jur de 20 de sindicate din Turcia. Toate instituțiile și entitățile închise sunt suspectate că ar avea legături sau că l-ar susține pe clericul musulman Fetullah Gulen, stabilit în Statele Unite și bănuit de regimul Erdogan că ar fi stat în spatele puciului eșuat.