Tabăra anti-Brexit câștigă teren - Bloomberg

brexit_sondaj_nou_1.jpg

Tabăra care dorește rămânerea în blocul comunitar a câștigat 45% în ultimul sondaj
Tabăra care dorește rămânerea în blocul comunitar a câștigat 45% în ultimul sondaj
Image source: 
RFI

Tabăra care susține rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană a obținut primul avans în sondaje, după ce deputata Jo Cox a fost împușcată mortal joi, iar dezbaterile au revenit cu cinci zile înainte de referendum, anunță Bloomberg.

Tabăra care dorește rămânerea în blocul comunitar a câștigat 45% în ultimul sondaj, organizat vineri și sâmbătă.

Tabăra care dorește ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a obținut 42%, iar restul sunt încă indeciși, scrie Bloomberg.

Sondajul a prezentat un punct de cotitură de la ultimele sondaje, ale căror rezultate au fost făcute publice înainte de asasinarea deputatei Jo Cox.

Uciderea sa a dus la suspendarea temporară a campaniei, care a devenit din ce în ce mai dură înainte de referendumul din 23 iunie. În săptămâna dinaintea uciderii sale, sondajele arătau o creștere puternică a susținerii pentru ieșirea din UE în rândul britanicilor.

În acest timp, ziarul britanic conservator Mail on Sunday sprijină campania pentru ca Londra să rămână în Uniunea Europeană, a anunțat redactorul-șef adjunct al publicației, după cum informează Reuters.

Ziarul, lider de piață duminică împreună cu The Sun on Sunday, scrie: ”Pentru o mai sigură, mai liberă, mai prosperă - și da, o și mai mare Mare Britanie - vă îndemnăm să votați să rămânem”, potrivit unui mesaj postat de David Rose pe Twitter.

În schimb, Sunday Telegraph, de orientare politică similară de centru-dreapta dar care se vinde în 371.000 de exemplare contra 1,4 milioane pentru Mail on Sunday, a chemat la ieșirea din UE, notează Reuters.

Printre altele, sprijinul pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană își revine, a notat un director de la YouGov după ce două sondaje ale acestui institut au arătat sâmbătă o schimbare și un impuls spre tabăra ”In”, pentru menținerea țării în bloc.