Predoiu: Moscheea din Bucureşti nu este un proiect oportun

Construcţia unei moschei în Bucureşti este un subiect ce nu trebuie privit emoţional, declară la RFI candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu. El spune că nu este un proiect oportun.

Întrebat dacă ar susţine ca primar proiectul moscheii din Bucureşti, Cătălin Predoiu a răspuns: "E un subiect pe care nu trebuie să-l privim emoţional şi vă spun din postura unui om care are doi-trei prieteni foarte buni de religie musulmană. Nu este un proiect oportun acum. Musulmanii se bucură în România, ca şi celelalte minorităţi religioase de drepturi maxime, la standarde maxime în Uniunea Europeană. Lumea poate să înveţe de la noi, de la români, cum ne tratăm minorităţile şi este în regulă ceea ce se întâmplă la ora asta în România şi care e stadiul exprimării acestor drepturi. Deci nu cred că este o problemă de oportunitate în acest moment".

"Vă spun ceva: nici musulmanii din România nu o văd ca o problemă stringentă pentru ei. Sunt suficiente lăcaşuri de cult. Viaţa va spune dacă va fi vreodată oportun sau nu, viaţa o va spune şi trebuie să privim foarte atent la comunitatea musulmană din România şi la ce spune ea şi veţi vedea că sunt moderaţi, au suficiente lăcaşuri de cult. Eu vorbesc de oamenii din rândul comunităţii", conchide candidatul PNL la Primăria Capitalei.

 
Cătălin Predoiu, despre moscheea din Bucureşti