Cătălin Predoiu la RFI: Toţi funcţionarii din Primărie să-şi coasă buzunarele

Cătălin Predoiu, în studioul RFI

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, spune la RFI că dacă ajunge primar, va da semnalul politic că nu se mai fură în Primărie: "Să-şi coasă buzunarele toţi, aşa cum au crupierii la cazinouri buzunarele cusute! Cine nu înţelege lucrul ăsta zboară direct pe uşă, ca să fim civilizaţi şi nu direct pe geam".

Cum vrea Cătălin Predoiu să elimine corupţia din Primăria Capitalei? "În primul rând, trebuie dat semnalul politic. Îl dau de pe acum din campanie şi o să-l dau de când pun piciorul în Primărie. De la prima şedinţă le spun foarte limpede: aveţi de ales, ori lucraţi cu mine pe calea legii ori vă veţi duce toţi către puşcărie, pentru că avem deja un aparat de stat pe zona justiţiei, care funcţionează şi treaba acelui aparat este să facă această curăţenie, treaba mea este să fac curăţenie din punct de vedere administrativ şi să dau semnalul politic că nu se mai fură în Primărie. Nu se mai fură. Să-şi coasă buzunarele toţi, aşa cum au crupierii la cazinouri buzunarele cusute! Cât timp stau în mandat cu mine, cine nu înţelege lucrul ăsta zboară direct pe uşă, ca să fim civilizaţi şi nu direct pe geam", spune liberalul.

"Numărul doi: transparentizat imediat toate procedurile Primăriei, nu doar cheltuielile efectuate, ci şi procedurile de licitaţie şi planurile de investiţii pe termen mediu şi lung şi contractele încheiate, astfel încât toţi cei care doresc să supravegheze activitatea Primăriei să o facă fără dificultăţi, să nu trebuiască să se strângă vrafuri de cereri de informare publică, la care să se răspundă sau nu când vor funcţionarii. Vedeţi, acum dacă vă uitaţi la Primărie are pereţii de sticlă, dar sticlă prin care nu se vede nimic, e o sticlă neagră. E, pereţii ăia trebuie să devină transparenţi", afirmă candidatul PNL.