Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Piedone nu renunță la candidatură

Cristian Popescu Piedone, urmărit penal în dosarul Colectiv,  nu renunță la ideea de a candida. El a anunțat pe o rețea de socializare că va iniția o campanie de strîngere de semnături după ce ieri Tribunalul București i-a respins candidatura.

Decizia Tribunalului București este definitivă, dar asta nu-l împiedică pe Cristian Popescu Piedone să demareze o nouă campanie de strîngere de semnături. De data asta, vor fi de două ori mai multe, a scris fostul edil pe Facebook.

"Văd că se dă o luptă pe viaţă şi pe moarte să îmi fie împiedicată candidatura. Ei bine, nu au decât două opţiuni, să mă omoare sau să mă lase în pace să mă supun judecăţii Dvs, la vot, pe 5 iunie, le-a scris Cristian Popescu Piedone susținătorilor săi.

Fostul edil are la dispoziție aproape o săptămînă, termenul limită pentru depunerea candidaturilor expirînd marțea viitoare.

Demersul lui Cristian Popescu Piedone vine după ce Tribunalul București  a admis o contestație depusă de avocatul Gheorghe Piperea, în dosarul în care mai mulți supraviețuitori de la Colectiv au contestat candidatura lui Piedone.

Avocatul Piperea susținea că lista depusă de  Cristian PopescuPiedone nu îndeplinește condițiile legale, adăugând că este imposibil ca acesta să fi reușit strângerea semnăturilor necesare, neexistând nicio probă vizuală privind o eventuală campanie de strângere publică de semnături pentru susținerea acestei candidaturi.

Avocatul a mai atras atenția că există un conflict de interese între Cristian Popescu Piedone și instituția la care acesta și-a depus candidatura, întrucât Primăria Sector 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv, solicitând daune morale de 100 milioane euro, existând posibilitatea ca, odată ales primar, Piedone să determine renunțarea la acțiunea civilă.

Inițial, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au considerat că fostul edil are dreptul de a candida, singura în măsură să sancționeze candidatul fiind comunitatea.