Steriu: Ne dorim un UNPR-ist la Sectorul 2, aceasta este probabil direcţia spre care ne îndreptăm

Protocolul cu PSD prevede că UNPR are dreptul să propună candidatul pentru Primăria Sectorului 2, declară la RFI preşedintele formaţiunii, Valeriu Steriu. El spune că social-democraţii au avut o reacţie "cumva la cald", când au anunţat că vor pune un candidat PSD, în locul lui Neculai Onţanu, arestat pentru corupţie.

Valeriu Steriu afirmă că partidul său îşi doreşte un candidat UNPR la Primăria Sectorului 2: "Suntem într-o perioadă de analiză. Cu certitudine, acest lucru ni-l dorim, să punem un UNPR-ist la Sectorul 2, practic aşa era prevăzut în protocolul convenit cu PSD, protocol care este încă în vigoare. Aceasta este probabil direcţia spre care ne îndreptăm. Vom avea în aceste zile câteva sondaje de opinie făcute în Bucureşti pe mai mulţi posibili candidaţi şi în funcţie de acest rezultat, ne vom aşeza din nou la masă cu partenerii din PSD şi vom stabili".

PSD a anunţat după reţinerea lui Neculai Onţanu că va fi pus un candidat al Partidului Social Democrat la Sectorul 2. Valeriu Steriu aminteşte că "există un protocol într-un alt sens. A fost o declaraţie făcută şi de dânşii cumva la cald. Între timp, lucrurile au intrat în zona de discuţii şi de evaluări, pentru a vedea varianta cea mai bună şi dânşii ca şi noi doresc un rezultat cât mai bun pe Capitală".

Ce s-a convenit în urma discuţiei dintre UNPR şi PSD? "Ne-am exprimat dorinţa şi am arătat că totuşi convenţia din săptămâna anterioară fusese în acest sens. Au recunoscut, au spus că aşteaptă cu încredere să vedem cu ce variantă venim, ca să putem obţine şi Primăria Sectorului 2 şi rezultatul dorit la nivelul Capitalei, cu aportul Sectorului 2 şi al organizaţiilor UNPR pe celelalte sectoare", spune liderul UNPR.