Incident "terorist" la o stație de metrou din Londra - trei răniți

injunghiere_londra.jpg

Suspect de înjunghiere la o stație de metrou din Londra
Bărbatul din imagine ar fi strigat "Asta e pentru Siria" când a atacat trei persoane la stația de metrou Leytonstone din Londra
Image source: 
@BigTobzsf (via Twitter)

Poliția tratează înjunghierea a trei persoane la o stație de metrou din estul Londrei drept "incident terorist" după arestarea unui suspect care a strigat "asta e pentru Siria". Una dintre victime are răni grave, fiind tăiată la gât, iar alte două persoane au fost și ele rănite.

Incidentul a avut la stația Leytonstone de pe linia Centrală a metroului londonez sâmbătă în jurul orei 19:15, când ofițeri care aparțineau de Poliția Britanică a Transporturilor (BTP) au folosit un pistol electric paralizant - Taser - pentru a-l neutraliza pe suspect. 

Ulterior, suspectul a fost transferat la comandamentul anti-terorist al Poliției Metropolitane, iar șeful acestui departament, Richard Walton a declarat: "Tratăm aceasta drept incident terorist. Cer publicului să rămână calm, dar alert și vigilent. Amenințarea teroristă rămâne severă, ceea ce înseamnă că un atac terorist este foarte probabil".

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției una dintre victime a căpătt răni care- i amenință viața, în timp ce alte două au primit răni ușoare.

Martorii descriu cum bărbatul a atacat călători care încercau să iasă din stație și nu e clar dacă era înarmat cu o macetă sau un cuțit mare, strigând "Asta e pentru Siria" și "Tot sângele vostru va fi vărsat". 

Polițiștii au folosit un Taser, imobilizând bărbatul și punându-i cătușe. Suspectul se află în stare de arest la o secție de poliție din estul Londrei, dar la momentul actual nu se cunosc alte detalii.

Incidentul are loc la doar trei zile după ce Camera Comunelor a aprobat cu o largă majoritate solicitarea guvernului condus de premierul David Cameron de lansare a unor atacuri aeriene împotriva organizației Statul Islamic din Siria, atacuri care au avut deja loc în ultimele zile.

În trecut, incidente teroriste sângeroase revendicate de islamiști au avut loc la Londra pe 22 mai 2013 când doi bărbați înarmați l-au ucis pe militarul britanic Lee Rigby și pe 7 iulie 2005 când patru atentatori sinucigași s-au aruncat în aer cauzând moartea a 52 de persoane în trei trenuri de metrou și un autobuz.