A patra zi de proteste în Piața Universității; protestatarii au blocat circulația

  Peste 3.000 de oameni, care s-au adunat din nou, joi seară, in jurul orei 20, la Piața Universității, au blocat bulevardul Nicolae Bălcescu, purtând pancarte cu mesaje anticorupţie, precum şi împotriva clasei politice.

Protestatarii, al căror număr este acum peste 3 mii, au pancarte cu mesaje precum: "Corupţia ucide", "Jos clasa politică", "Fără imunitate", "Schimbare totală", "Demisia în bloc a Parlamentului", "Cu sau fără apă caldă, Bucureştiul este tot în stradă", "Forza DNA, rade-i pe toţi, fără excepţie".

De asemenea, se scandează mesaje precum "Ieşiţi din casă dacă vă pasă".

Potrivit Mediafax, la manifestaţie sunt prezenţi mulţi tineri, dar şi persoane mai în vârstă. Printre participanţi sunt şi familii cu copii, chiar şi de vârstă foarte mică.

Manifestanţii au aprins lumânări în jurul fântânii de la Universitate.

Unii dintre ei agită steaguri tricolore, iar la un moment dat s-a cântat "Imnul golanilor".

Pentru a doua seară consecutiv, manifestanții îi cer președintelui Klaus Iohannis să vină în piață.

Unii dintre ei au afișat și pancarte pe care este scris "Iohannis vino în piață, să ne faci față!", "Iohannis demisia!". În replică, alți protestatari au reacționat verbal, acuzându-i pe aceștia că ar fi plătiți.

În cursul zilei de vineri, reprezentanții societății civile și ai "străzii" au participat la consultari, la Palatul Cotroceni, cu Klaus Iohannis. La finalul discuțiilor, președintele a spus că le-a promis acestora că va merge în piață, dar a precizat că nu va anunța nici ora, nici ziua pentru a nu face din asta un eveniment media.