Traian Băsescu e noul preşedinte al Mişcării Populare

Fostul preşedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost ales cu unanimitate de voturi preşedinte al partidului Mişcarea Populară. Deputatul Eugen Tomac este preşedintele executiv al MP, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu şi europarlamentarul Siegfrid Mureşan sunt prim-vicepreşedinţi şi Dorel Onaca este secretar general.

Traian Băsescu şi-a prezentat, în deschiderea Congresului PMP de sâmbătă, moţiunea "România mea", cu care a candidat la funcţia de preşedinte al partidului şi care a devenit programul formaţiunii. "Vă asigur că am şi energie şi dorinţă să continăm procesele de modernizare a României. Am o sugestie, cei care în viaţa lor au fost alături de mine şi încă simt că vor să fie alături de mine să nu ezite, de oriunde s-ar afla să vină la Mişcarea Populară", a spus preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu.

Băsescu s-a descris ca unul dintre cei mai experimentati oameni politici din perioada tranzitiei, adăugând că e păcat să nu împărtăşească şi altora experienta acumulata in cele mai inalte functii ale statului roman. La rândul său, Eugen Tomac, fostul preşedinte al PMP, care a devenit preşedinte executiv al formatiunii, a declarat că "acest partid va promova proiectul de unire a României cu Republica Moldova".
Cei aproximativ 5.000 de membri ai partidului prezenţi la congres au votat schimbarea numelui partidului PMP în Mişcarea Populară şi au validat statutul formaţiunii. Imnul Mişcării Populare este: "Iarba verde de acasă să mă rătăcesc prin lume nu mă lasă".