Mihai Sturzu (PSD): Mă aşteptam ca partidul să ia la Congres decizii mai curajoase

mihai_sturzu_psd_asteptam_partidul_congres_decizii_curajoase.jpg

Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea şi Florin Iordache, la Congresul PSD (Foto: www.psd.ro)
Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea şi Florin Iordache, la Congresul PSD (Foto: www.psd.ro)

PSD nu s-a rebranduit după Congresul de duminică, declară la RFI deputatul social-democrat, Mihai Sturzu. El consideră că PSD trebuie să treacă de la vorbe la fapte în privinţa asumării greşelilor din trecut şi să dărâme zidul pe care l-a construit între partid şi societatea reală.

Şeful Tineretului Social Democrat, Mihai Sturzu, spune că noua echipă de vicepreşedinţi "arată foarte bine, este echipa PSD-ului, sunt oamenii pe care delegaţii la Congres i-au votat şi este echipa care va conduce partidul pentru următorii patru ani".

Întrebat dacă în opinia sa, PSD s-a rebranduit după acest Congres, deputatul a răspuns: "Nu, din păcate, nu sunt atât de optimist. Mă aşteptam ca ieri la Congres, PSD-ul să ia nişte decizii mai curajoase. Nu au fost luate. Voturile curajoase au fost multe, dar în minoritate şi cum democraţia aparţine majorităţii, deciziile au fost înspre a conserva ceea ce avem. Eu am spus că ar trebui să facem cumva să dărâmăm un zid pe care l-am construit, un zid de idei, de cuvinte, de percepţii, pe care noi l-am construit în aceşti ani între partid, între membrii de partid şi societatea reală, oamenii care nu sunt membri ai partidului. De foarte multe ori avem calităţi diferite, din păcate. Eu am spus că percepţia despre PSD că ar fi comunist sau comunistoid sau care ar avea reflexe comuniste este una de care ar trebui să încercăm să scăpăm într-un mod foarte asumat".

Întrebat cum i s-a părut încercarea lui Liviu Dragnea de asumare a greşelilor din trecut, Mihai Sturzu a răspuns: "Eu am fost foarte de acord, m-a surprins plăcut acel moment, dar în continuare sunt doar cuvinte. Ce am cerut eu a fost să trecem şi la fapte (...). Eu aştept de la PSD în primul rând să creeze o platformă de dezbateri, o platformă în care oamenii să fie liberi măcar să spună ce gândesc. Haideţi să ne întoarcem la valorile noastre profunde, la libertate, la echitate, la solidaritate. Dacă noi rămânem şi colegii mei din ţară nu au curaj să spună ceea ce gândesc, atunci când nu gândesc la fel ca şeful lor asta e o problemă, înseamnă că nu mai avem libertate. Asta este modernizarea pe care eu o aştept de la partidul nostru".

Mihai Sturzu a cerut la Congresul de duminică al PSD ca alegerile de duminica trecută să fie invalidate, întrucât a existat un singur candidat, Liviu Dragnea.

 
Mihai Sturzu, despre noua echipă de vicepreşedinţi aleasă la Congresul PSD