Maia Sandu, propusă pentru funcţia de premier al Republicii Moldova

maia_sandu.jpg

Maia Sandu, propusă pentru funcţia de premier al Republicii Moldova
Maia Sandu, propusă pentru funcţia de premier al Republicii Moldova

Maia Sandu, actual ministru interimar al Educației în guvernul de la Chișinău, a fost propusă de Partidul Liberal-Democrat (PLDM) pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, informează Jurnal de Chişinău. Anunţul privind propunerea candidaturii acesteia a fost făcut de Marian Lupu, liderul Partidului Democrat (PDM).

Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal din Republica Moldova au semnat joi acordul pentru formarea unei noi coaliţii - Alianţa pentru Integrare Europeană 3.

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a anunţat miercuri seara că s-a ajuns la un acord asupra candidaturii la funcţia de prim-ministru, iar numele urma să fie anunţat joi.

Liderii celor trei partide proeuropene din Republica Moldova (Partidul Liberal, Partidul Democrat şi Partidul Liberal-Democrat) au anunţat marţi seara că au parafat acordul de formare a unei noi coaliţii de guvernare, urmând ca PLDM să desemneze premierul, iar PD preşedintele Parlamentului.

Maia Sandu are un titlu de master la Harvard Kennedy School of Government. De asemenea, are experienţă administrativă, căpătată la Ministerul Economiei. Potenţialul premier are şi experienţă în activitatea cu organismele internaţionale. A lucrat timp de mai mulţi ani la reprezentanţa Băncii Mondiale din Chişinău şi a fost director de programe la PNUD (programul Naţiunilor Unite pentru dezvoltare).

Guvernul moldovean, susţinut în Parlament de comunişti, este condus, interimar, de Natalia Gherman, după ce premierul Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia pe 12 iunie, pe fondul unei anchete privind presupusa falsificare a unei diplome de studii.