Nepotul lui Băsescu, suspectat de trafic de influenţă

dna.jpg

DNA afirmă că nepotul lui Traian Băsescu va fi cercetat pentru trafic de influență
DNA afirmă că nepotul lui Traian Băsescu va fi cercetat pentru trafic de influență

Nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu va fi cercetat sub control judiciar pentru trafic de influență. Dragoş Băsescu este suspectat că i-a cerut un milion de euro unui om de afaceri promiţând că va interveni pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al acestuia. Afaceristul era cercetat pentru constituire de grup infracțional și spălare de bani.

DNA susţine că nepotul fostului preşedinte a cerut ca banii să îi fie daţi, printr-un contract fictiv de consultanţă, pentru a nu trezi suspiciuni. Potrivit Mediafax, afaceristul de la care s-a cerut suma de un milion de euro este Sandu Staicu, iar dosarul în cauză este instrumentat de DIICOT. Acuzaţiile ce i se aduc acestuia sunt constituire de grup infracțional și spălare de bani, cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.

Conform aceleiaşi surse, întâlnirea dintre Dragoş Băsescu, intermediarul Ciprian Nistor arestat între timp şi Sandu Staicu a avut loc pe 13 martie şi s-a derulat ca în filmele cu gangsteri: cei trei s-au întâlnit la Clubul Pescariu, unde au discutat despre dosar într-o sală de saună.

Aici, nepotul fostului preşedinte ar fi solicitat de la afacerist suma de 500.000 euro pentru a-l scăpa pe acesta de arest și încă 500.000 euro pentru o soluție favorabilă în dosarul respectiv și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor lui Sandu Staicu.

Omul de afaceri a spus, însă, că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen, Dragoș Băsescu propunând încheierea unui contract fictiv de consultanță, prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 de euro în următorii doi ani, mai notează anchetatorii.

Între timp, însă, Sandu Staicu a ajuns în postura de denunţător al celor doi, care sunt cercetaţi acum pentru trafic de influenţă.