Tomac, după anunțul CE: O decizie istorică, dar Ucraina și Rep. Moldova nu vor intra în UE mai devreme de 10-15 ani

Eugen Tomac Ucraina Moldova UE.jpg

Eugen Tomac: Anunțul Comisiei Europene privind Ucraina și Republica Moldova este unul istoric
Eugen Tomac: Anunțul Comisiei Europene privind Ucraina și Republica Moldova este unul istoric
Sursa imaginii: 
Facebook/Eugen Tomac

Ucraina și Republica Moldova nu vor intra în UE mai devreme de 10-15 ani. O spune la RFI eurodeputatul Eugen Tomac, după ce Comisia Europeană a recomandat vineri ca statele amintite să primească statutul de candidate la aderare. Președintele PMP declară că e vorba de un anunț istoric.

Eugen Tomac spune că anunțul CE privind Ucraina și Republica Moldova ”este un angajament politic extrem de puternic, pentru că pentru prima dată, fără a se ține cont de toate criteriile, UE prin Comisie transmite acest mesaj foarte clar: suntem alături de voi, vă vrem în Uniunea Europeană și lucrăm împreună pentru a îndeplini toate criteriile ce țin de exigențele care stau la baza UE”.

Întrebat când crede că ar putea deveni Ucraina și Republica Moldova membre UE cu drepturi depline, eurodeputatul a răspuns: ”În funcție de evoluția în regiune, în funcție de cum își vor îndeplini toate aceste angajamente, pentru că ele sunt extrem de serioase și implică reforme extrem de dure în justiție, în administrație, dar cred că nu mai devreme de 10-15 ani”.

 
Eugen Tomac, despre anunțul CE privind Ucraina și Rep. Moldova