Ministrul Sănătății, întrebat de ce a eliminat brusc România toate restricțiile: N-am un răspuns foarte concret

rafila_stare_alerta_final_10_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, își dă masca de protecție jos pentru a le prezenta jurnaliștilor recomandările specialiştilor în contextul rrenunțșării la starea de alertă
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marţi, că, odată cu expirarea stării de alertă, restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 vor fi ridicate, iar utilizarea măştii de protecţie atât în spaţiile exterioare, cât şi în cele interioare nu va mai fi obligatorie şi nu vor exista limite privind accesul şi orarul în diversele spaţii publice - spaţii comerciale, instituţii de alimentaţie publică, instituţii publice.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat, marți, de ce au fost eliminate restricțiile brusc în România, nu treptat.

Este o întrebare la care nu am un răspuns foarte concret, dar vă dați seama că și eu sunt solidar cu decizia Guvernului României de a nu prelungi această stare de alertă”, a răspuns ministrul.

Marți este ultima zi în care în România mai e în vigoare starea de alertă. Începând de miercuri, masca de protecție va fi complet eliminată, nu vor exista limite privind accesul în magazine sau instituții publice, nu se va mai cere certificatul de localizare sau certificatul verde.

Autoritățile continuă, însă, să recomande purtarea măștii în zonele aglomerate.