Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tomac: Este exclusă orice formă de asociere a PMP cu AUR

Tomac Guvern OUG energie.jpg

Eugen Tomac critică OUG pe energie
Eugen Tomac critică OUG pe energie
Sursa imaginii: 
Facebook/Eugen Tomac

Noul președinte al PMP, Eugen Tomac, respinge la RFI orice alianță cu formațiunea extremistă AUR, variantă susținută de fostul lider al Mișcării Populare, Cristian Diaconescu.

Eugen Tomac a fost ales președinte al PMP, la Congresul din week-end. Anterior, fostul lider, Cristian Diaconescu, anunțase discuții privind o apropiere a PMP de formațiunea extremistă AUR, pentru o eventuală revenire a Mișcării Populare în Parlament.

Eugen Tomac respinge acest scenariu: ”Este exclus să am orice fel de dialog cu un partid xenofob, un partid antieuropean, un partid extremist prin definiție, prin comportament și prin mesajele pe care le transmite. Deci nu înțeleg care a fost raționamentul pentru care domnul Diaconescu și-a dorit foarte mult o apropiere de acest partid extremist. Niciodată nu am încurajat un asemenea tip de comportament, niciodată nu am discutat cu domnul Diaconescu despre un asemenea proiect. Regret că a intrat în această logică politică, nu mă așteptam să aibă o asemenea abordare (...). Este exclusă orice formă de asociere”.

Întrebat dacă-și dorește o fuziune a PMP cu PNL, președintele Mișcării Populare a răspuns: ”Nu avem în agenda noastră nici un fel de proiect de fuziune cu nici un fel de partid. Ceea ce ne interesează acum este să ne consolidăm, să facem o evaluare cât se poate de onestă în interiorul PMP și bineînțeles să punem umărul astfel încât în 2024 dreapta curată și curajoasă să poată deveni cu adevărat o alternativă la stânga”.

 
Eugen Tomac, despre eventuala asociere PMP-AUR