Emmanuel Macron: ”Prezenţă înaintată consolidată a NATO în România”

emmanuel_macron.png

Președintele Emmanuel Macron, discurs la baza militară Oberhoffen, Bas-Rhin, Franța, 19 ianuarie 2022
Sursa imaginii: 
Facebook / Élysée – Présidence de la République française

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri că Franța va trimite în continuare trupe în România în cadrul operațiunilor NATO pentru asigurarea securității statelor din estul alianței, transmite G4Media, care citează news.ro.

”Am trimis trupe pentru a asigura securitatea partenerilor noștri europeni în cadrul misiunilor NATO, la prietenii noștri din zona baltică și vom continua să o facem. Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni și de a ne asuma responsabilitatea în misiuni  de tip ”prezenţă înaintată consolidată”, mai ales în România. Solidaritate cu prietenii noștri europeni în cadrul NATO”, a spus președintele francez, potrivit sursei citate.

Anunțul președintelui francez, făcut într-un discurs-fluviu în fața militarilor din Haguenau (Alsacia), vine într-un moment de maximă tensiune în estul Europei, unde Rusia a masat peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina. Kremlinul a cerut în mod formal statelor membre NATO să își retragă trupele din țările membre aflate în est, țări printre care se numără și România.

 

Sursa video: Facebook / Élysée – Présidence de la République française (despre România, minutul 9.50 aprox)