Orban: Nu va rămâne nimic din Iohannis și din PNL

orban.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Digi24, că, aşa cum a anunţat deja, va pleca din partid în momentul în care PNL va face guvern cu PSD. El l-a atacat pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, astfel că şi-a ales ca partener PSD-ul. ”Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a arătat Orban, citat de news.ro.

”Am anunţat de două luni, dacă PNL face guvern cu PSD, voi pleca din Partidul Naţional LIberal”, a spus Orban.

Întrebat cine este marea lui dezamăgire, Orban a spus: ”Iohannis este primul şi cel mai important, şi el este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat în România, pentru criza politică catastrofală, pentru prăbuşirea PNL, pentru distrugerea coaliţiei de centru-dreapta şi pentru distrugerea oricărei perspective de modernizare a României”, a spus fostul lider PNL. 

Orban l-a criticat dur şi pe actualul preşedinte PNL, Florin Cîţu: ”Nu îl comparaţi pe Cîţu cu mine. Domnul Cîţu nu mai e nimic. De altfel şi în timpul campaniei, cei care l-au susţinut pe Cîţu nu dădeau doi bani pe el”, a spus fostul lider PNL, arătând că ”bătălia era schimbarea sa din fruntea partidului”. 

”Dacă mă întrebaţi pe mine de ce Iohannis a utilizat toate pârghiile pentru a mă schimba, era exact acest proiect cu PSD”, a arătat Orban, precizând că şeful statului ştia despre el că niciodată nu ar fi fost de acord cu acest proiect cu PSD şi ar fi preferat Opoziţie. 

Orban a spus că nu era necesar ca PNL să fie în Opoziţie, pentru că a construit o coaliţie care putea funcţiona patru ani de zile. 

”De ce să distrugi o coaliţie de centru dreapta, de ce să aduci PSD la Putere? Puţină lume poate să înţeleagă. Eu am dat o explicaţie, şi cred că asta este. Iohannis nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, exact cum a fost în 2009, şi şi-a ales ca partener PSD-ul. Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban.