Maia Sandu vine la București, la invitația lui Klaus Iohannis

maia_sandu.png

Maia Sandu după câștigarea alegerilor prezidențiale, Chișinău, 16 noiembrie 2020
Sursa imaginii: 
Reuters via rfi.fr

Președintele Klaus Iohannis o va primi marți, la Palatul Cotroceni, pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Este prima vizită oficială a șefei statului vecin în România, după alegerile anticipate din 11 iulie. Invitația a fost făcută de președintele român.

Vizita Maiei Sandu are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale, a transmis Administrația Prezidențială de la București.

Va fi reconfirmat „Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazat pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, oferind totodată ocazia de a evalua stadiul implementării deciziilor convenite cu prilejul întrevederilor anterioare la nivel de șef de stat – de la Chișinău, din 29 decembrie 2020 și din 27 august 2021, precum și de la București, din 20 aprilie 2021. Consultările politice ale președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu vor consolida cooperarea bilaterală excelentă și substanțială la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe proiectele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României, și să aducă beneficii reale și concrete tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Discuțiile dintre cei doi șefi de stat se vor concentra pe măsurile de susținere aprofundată de către România a proceselor de modernizare și de implementare a reformelor democratice promovate de președintele și Guvernul Republicii Moldova, precum și a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova.