Ministrul Educației trimite Corpul de Control la școlile unde rata de vaccinare a crescut spectaculos

cimpeanu_gov_ro.jpg

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă verificări, prin Corpul de control al ministrului Educaţiei, la toate unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare anticovid a crescut spectaculos. ”Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări”, a transmis ministrul.

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, la TVR 1, că procentul de 54% şcoli cu rată de vaccinare de peste 60% comunicat de către el este de vinerea trecută. 

”Astăzi s-a făcut actualizarea cu cei care s-au vaccinat în ultima săptămână şi vreau să vă spun că progresul este important”, a transmis ministrul, citat de News.ro. El a mai precizat că se vor face verificări acolo unde procentul de vaccinare a crescut spectaculos în ultima săptămână.

”Acolo unde au fost schimbări mai greu de explicat sunt pregătite echipele din Corpul de control al ministrului Educaţiei. Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări de vinerea trecută până vinerea asta, pentru că suntem într-adevăr interesaţi de condiţii de siguranţă pentru elevi”, a mai declarat ministrul. Autorităţile au decis ca reluarea cursurilor să se poată face în format fizic doar în unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare în rândul personalului depăşeşte 60%.