Ucraina dezminte relatările ziarului Washington Post despre o nouă comasare de trupe ruseşti la graniţa sa

Ministerul Apărării ucrainean a dezminţit luni recentele relatări ale publicaţiei americane Washington Post conform cărora armata rusă comasează din nou trupe în apropierea frontierei cu Ucraina. Ministerul a menționat că nu a observat în ultima vreme o sporire a trupelor sau a echipamentelor militare ruseşti.

 

„Până pe data de 1 noiembrie 2021 nu a fost observat un transfer suplimentar de efective, arme şi echipamente militare ruseşti la frontiera de stat a Ucrainei”, precizează într-o declaraţie Ministerul ucrainean Apărării, potrivit Reuters.

 

Washington Post a scris în weekend că o nouă comasare de trupe ruseşti în apropierea frontierei ucrainene a stârnit îngrijorare în rândul unor oficiali din SUA şi Europa care monitorizează ceea ce ei consideră a fi deplasări neobişnuite de echipamente şi personal pe flancul vestic al Rusiei, scrie Agerpres.

Rusia menţine în zonă efective militare sporite, în contextul conflictului dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi din Donbas, dar precizările Ministerului Apărării de la Kiev infirmă la ora actuală o suplimentare a acestora.