Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Claudiu Năsui: Varianta unui Guvern minoritar USR, un scenariu plauzibil și foarte posibil

Nasui masuri sociale Guvern.jpg

Claudiu Năsui critică măsurile sociale anunțate de PSD
Claudiu Năsui critică măsurile sociale anunțate de PSD
Sursa imaginii: 
Facebook/Ministerul Economiei-arhivă

Dacă nu se reface coaliția cu PNL și UDMR, singurul lucru responsabil pe care-l poate face USR este să se prezinte în fața Parlamentului cu un Guvern, pentru că țara trebuie guvernată în această perioadă grea, declară la RFI vicepreședintele USR Claudiu Năsui.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, s-a întâlnit miercuri cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian. Discuția nu s-a soldat cu nici o concluzie. Ce urmează acum pentru USR?

Claudiu Năsui: Sunt două opțiuni, până la urmă. În primul rând, există și posibilitatea ca aceste negocieri să meargă, să funcționeze și să reușim să avem susținerea coaliției, singurei coaliții pe care o vedem fezabilă, anume PNL-USR-UDMR și în cazul în care această coaliție nu reușește să se pună de acord, singurul lucru responsabil pe care-l putem face și pe care-l vom face este să ne prezentăm în fața Parlamentului cu un Guvern, pentru că până la urmă, țara trebuie guvernată, suntem într-o perioadă grea.

 

USR reia vineri negocierile pentru refacerea coaliției

 

Alfred Simonis (PSD): Consultările pentru formarea Guvernului sunt o simulare, o mascaradă

 

Reporter: Florin Cîțu spune că responsabilitatea este a lui Dacian Cioloș și a coaliției USR–PSD–AUR. Ce înțelegeți de aici?

Claudiu Năsui: Nu, domnul Florin Cîțu este cel care a generat toată această criză și care a reușit să demonstreze tuturor în opt luni de zile că nu înțelege ce înseamnă să fie un premier de coaliție. El a fost premierul unui singur partid și dacă stăm să ne gândim bine, nici măcar al unui singur partid, ci al unei părți dintr-un partid, a ignorat complet orice idee de reformă și placa asta, narațiunea aceasta cu USR-PSD-AUR în alianță este o minciună (...).

 

Reporter: În concluzie, vă îndreptați către varianta unui Guvern minoritar USR, propus în Parlament?

Claudiu Năsui: Este un scenariu plauzibil și foarte posibil, având în vedere că negocierile cu PNL și cu UDMR par a fi în impas.

 

Puteți asculta un fragment mai amplu din interviu, mai jos

 
Claudiu Năsui, despre negocierile pentru formarea Guvernului