Andrei Țăranu: Criza politică îi interesează prea puțin pe cetățeni, ei sunt mai preocupați de Covid-19 și scumpiri

A castigat AUR Andrei Taranu antivaccinisti.jpg

Andrei Țăranu crede că statului îi este frică de cetățeni
Andrei Țăranu crede că statului îi este frică de cetățeni

Românii așteaptă încheierea cât mai rapidă a crizei politice, crede politologul Andrei Țăranu. În opinia sa, populația nu este interesată de strategiile partidelor sau ale președintelui Klaus Iohannis legate de formarea Guvernului, ci mai degrabă e preocupată de criza sanitară și cea energetică.

Prin desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier, Klaus Iohannis vrea să lase impresia că a îmbrăcat din nou haina constituțională care-i impune o anumită neutralitate politică, spune Andrei Țăranu.

El explică la RFI cum vede cetățeanul de rând criza politică: ”Am văzut în mai multe sondaje, cetățenii României sunt foarte nemulțumiți de clasa politică și foarte nemulțumiți de activitatea președintelui, pentru că cetățenii așteaptă rezolvarea urgentă a crizelor suprapuse, criza Covid, criza energetică și criza prețurilor. Or această criză politică îi interesează prea puțin și cei mai mulți dintre ei, care au o gândire mai degrabă pro-voievodală, așteaptă de la președinte să rezolve totul, așa cum ne-au obișnuit o parte dintre președinții anteriori și chiar să se pună în locul prim-miniștrilor, așteaptă o rezolvare a crizei, foarte rapid. Or faptul că domnul președinte a revenit în dimensiunea sa constituțională nu cred că-i interesează foarte mult. Pe ei îi interesează să fie un prim-ministru care să facă un Guvern care să fie stabil și să rezolve urgent majoritatea problemelor”.

 

Citiți și:

 

Dacian Cioloș: Obiectivul este să pregătim rapid un guvern. Primele consultări, cu PNL, UDMR și minorități, miercuri

 

Stelian Ion: Florin Cîțu să renunțe la orgolii și la bătut din picior. Vom merge până la capăt

 
Andrei Țăranu, despre desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier de către președintele Klaus Iohannis