Orban : Dacă va fi ales cel care a provocat criza, cum ne vom prezenta în fața electoratului?

orabn.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban, care candidează pentru un nou mandat la șefia formațiunii, a ținut un discurs în care le-a cerut delegaților prezenți la Congres să se gândească foarte bine la perspectivele partidului dacă va fi sau nu va fi reales. ”Gândiți-vă fiecare la binele Partidului Național Liberal. Nu mai avem de ales între o varianta mai bună și una mai puțin bună ci între una relativ bună și una proastă”, a spus Orban.

Ludovic Orban și-a început ironic discursul plecând de la promisiunea candidatului său de a se consulta cu toată lumea când va lua decizii ca nou șef al PNL. ”Problema mea e legată de ce a spus Florin Câțu despre faptul că deciziile le ia împreună...Mă îndoiesc...Nu-mi aduc aminte că a consultat pe cineva când a dat afară consilierii PNL, când l-a demis pe ministrul Nazare, când a rupt coaliția...”, a lansat acuzator Ludovic Orban.

”Fraților, ce facem cu guvernarea...În momentul de față suntem într-o ecuație imposibilă atâta timp niște parteneri s-au restras de la guvernare”, a continuat Orban, amintind că refacerea coaliției cu USR-PLUS e condiționată de numirea altui premier decât Florin Câțu. ”Dacă nu îndeplinim condiția, cu cine facem majoritate? Cu PSD? Cu compromiterea PNL într-o combinație pe sub masă cu PSD...Negocieri pe sub masă s-au făcut...”, a acuzat Ludovic Orban. ”Eu vă spun : avem doar două variante strategice. Prima, pe care o susțin este aceea de a rămâne principalul partid de guvernământ prin refacerea coaliției...Dacă va fi ales cel care a provocat criza, cum ne vom prezenta în fața electoratului? Nu pot să nu mă refer la adevăruri relevante în sondajele pe care le simțiți fiecare pe pielea voastră...Mi-e din ce în ce mai greu să ies pe stradă...Să fim limpezi, azi nu avem un premier cu care să ne putem mândri...Nu existat vreun premier cu o cotă atât de joasă...Toți suportăm reproșuri și cuvinte grele...”, a continuat răspicat Orban. 

Ludovic Orban a continuat vorbind de calitățile pe care un lider PNL trebuie să le aibă : bun creștin, empatic, care iubește semenii, lider cu autoritate, exemplu personal. Orban nu a ratat să atace și felul adversarului de a conduce ”prin frică”. ”Suntem un partid democratic”, a adăugat Orban. În fine, actualul șef al PNL nu a ratat nici ocazia de a ataca programul liberal al lui Florin Câțu amintindu-i acestuia că ”nu inventăm noi liberalismul...avem valorile noastre vechi din 1875”.