Restricții în apropierea Capitalei, după ce rata de infectare a trecut de 2 la mie

corona.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis impunerea mai multor restricții în orașele Voluntari și Bragadiru și comuna Berceni, după ce rata de infectare a trecut de 2 la mie. Măsurile au intrat în vigoare azi noapte, la ora 00:00. 

Rata de incidență cumulată la 14 zile, este în Berceni de 2,24 la mia de locuitori, în Bragadiru de 2,30 la mia de locuitori și în Voluntari de 2,08 la mie.

 

Autoritățile au decis că:

 

 • În spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

 

 • Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

 

 • În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanțe de minimun 1 metru între persoane, dacă participă persoane vaccinate, care au trecut prin boală sau au test negativ de COVID. Dacă toți participanții sunt vaccinați, este permisă prezența spectatorilor până la capacitatea maximă.

 

 • La concerte sau alte spectacole în aer liber pot participa mai mult de 2.500 de spectatori doar dacă toți sunt vaccinați.

 

 • Nunțile, botezurile și alte mese festive pot fi organizate cu număr de persoane diferit în funcție de câți sunt vaccinați, astfel:
  – maximum 100 de persoane la interior sau 150 în aer liber, fără verificarea acestora
  – maximum 300 de persoane la interior sau până la capacitatea maximă în aer liber (2 mp de persoană), dacă participanții sunt fie vaccinați, fie au test negativ pentru COVID, fie au trecut prin boală
  – până la capacitatea maximă atât la interior, cât și la exterior cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

 

Până luni, 13 septembrie, în România au fost confirmate 1.122.653 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.065.989 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai multe cazuri noi îmbolnăviri au fost depistate în Bucureşti - 249 şi în judeţele Cluj - 143, Timiş - 121 şi Constanţa - 99. Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Covasna - 0, Buzău - 3 şi Harghita - 8.

 


Sursa imaginii: 
Grupul de Comunicare Strategică