Când va fi oportună moțiunea de cenzură a PSD, în opinia lui Vasile Dîncu

Vasile Dincu Guvern Ciolos vot.png

Vasile Dîncu nu dă șanse Guvernului Cioloș (Sursa foto: psd.ro)
Vasile Dîncu nu dă șanse Guvernului Cioloș (Sursa foto: psd.ro)

O moțiune de cenzură trebuie să aibă alături și opinia publică, declară la RFI președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. El spune că acesta este ”următorul front” pentru social-democrați.

Vasile Dîncu explică de ce a renunțat PSD să depună moțiunea de cenzură înaintea congreselor PNL și USR PLUS: ”Sunt mai multe lucruri care trebuie luate în calcul atunci când faci o moțiune de cenzură. Noi am discutat pe îndelete cu colegii noștri, la reuniunea Consiliului Politic Național, câteva lucruri, gândindu-ne că nu putem face în această situație de criză doar moțiuni de tip spectacol politic, ci în primul rând este vorba de a continua să comunicăm mai mult cu populația, pentru că o moțiune de cenzură trebuie să aibă alături și opinia publică (...). O moțiune de cenzură pe care am fi putut să o facem acum (...) ar fi dat senzația că de fapt ne intersectăm cu lupta politică din interiorul celor două partide mari aflate la guvernare, care au congrese și că de fapt încercăm mai mult să facem jocuri politice”.

 

Liderul PSD anunță că Dragnea vrea să-și facă partid cu Meleșcanu. Ciolacu: Este exclus să rupă din PSD

 

Daniel Zamfir (PSD): Prestația Cabinetului Cîțu este catastrofală

 

Social-democratul spune care sunt următorii pași pentru PSD, în vederea depunerii moțiunii de cenzură: ”Vom comunica cu populația, în toată această perioadă și vom face presiuni asupra Guvernului, prin Parlament, ca să rezolve o parte din elementele de criză din acest moment, pentru că avem senzația că în acest moment totul este pentru congrese sau pentru echipa câștigătoare (...). Următorul front este acesta, să construim în jurul proiectului nostru de moțiune de cenzură o mult mai mare participare din partea oamenilor și un sentiment mai puternic al acestei inadecvări pe care o are în acest moment Guvernul în fața principiilor pe care le-a clamat atunci când a fost pus în fața propriului său program. Această inadecvare cu programul și cu așteptările românilor vrem să devină un sentiment cât mai generalizat în această perioadă și atunci o moțiune de cenzură este oportună”.

 
Vasile Dîncu, despre moțiunea de cenzură a PSD