Au reînceput violenţele la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, cu zeci de palestinieni răniţi

Alte confruntări între protestatari palestinieni şi armata israeliană au avut loc, miercuri după-amiază, la granița dintre Fâşia Gaza şi Israel, mulți demonstranţi palestinieni fiind răniţi, scrie „The Jerusalem Post”.

Mai mult de 1.000 de palestinieni au protestat la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, cerând anularea blocadei impuse de Israel. Au lansat baloane incendiare, au aruncat cu pietre spre militari israelieni şi au incendiat anvelope.

Militarii israelieni au ripostat, iar circa 20 de palestinieni au fost răniţi prin împuşcare, conform Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza.

Tot sursele palestiniene au declarat că nave militare israeliene au tras focuri de armă spre ambarcaţiuni palestiniene de pescuit, în largul Fâşiei Gaza.

Hamas, organizaţia islamistă care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, organizează frecvent proteste faţă de blocada comercială impusă de Israel.

Amintim, tensiunile între Israel şi palestinieni s-au amplificat în ultimele săptămâni, atât la frontiera cu Fâşia Gaza, cât şi în Cisiordania. Un adolescent palestinian a fost ucis, marţi, în confruntări cu militari israelieni produse în cursul unei operaţiuni desfăşurate în Cisiordania. Marţi seară, un agent de poliţie israelian a fost rănit în atacuri lansate de protestatari palestinieni în zona Abu Dis, la periferia estică a oraşului Ierusalim.

Mai multe avioane militare israeliene au făcut în ultimele zile raiduri aeriene în teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca ripostă la atacuri cu baloane incendiare şi la violenţele produse în zona de frontieră. Sâmbătă, 41 de palestinieni au fost răniţi în cursul violenţelor produse la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel. De asemenea, un agent al Poliţiei de Frontieră din Israel a fost rănit, fiind în stare foarte gravă.