În Coreea de Nord sunt difuzate desene animate despre pericolele obezității, iar țara se află într-o criză alimentară gravă

kim1.jpg

Sursa imaginii: 
KNCA news agency

Săptămâna trecută, televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat desene animate ce avertizează în privința obezității și a mâncatului în exces, chiar dacă populația se luptă cu o criză alimentară severă, scrie „Insider”.

Filmul de desene animate prezintă într-o secvență două fete care se plimbă pe stradă în timpul iernii. Una dintre fete își ceartă apoi prietena mai plinuță fiindcă vrea să ia autobuzul înspre casă în loc să meargă pe jos, în ciuda greutății sale.

Ele ajung apoi la casa primei fete, unde aceasta face aerobic, în timp ce prietena sa mănâncă snackuri și apoi ațipește pe canapea.

Un jurnalist stabilit la Seul, Colin Zwirko, a notat pe Twitter că Phenianul ar putea folosi aceste desene pentru a încerca să se laude cu prosperitatea din țară.

Nu este prima dată când regimul nord-coreean a folosit desene animate pentru a transmite instrucțiuni cetățenilor săi.

Printre cele mai longevive serii animate din Coreea de Nord, se numără „Veverița și ariciul”, care a fost difuzată între anii 1970 și 2010, prezentând animale îmbrăcate în echipament militar pentru a apăra „patria” de invadatori.

Amintim, Coreea de Nord, a cărei economie este afectată de multiple sancțiuni internaționale impuse ca ripostă la programele sale militare interzise, este de multă vreme victima unor grave penurii alimentare.

În 2020, pandemia de coronavirus ca și taifunurile și inundațiile au dat o mare lovitură economiei sale.

Chiar și liderul Kim Jong-Un a recunoscut în luna iunie, în timpul unei plenare a partidului comunist nord-coreean, că „situația alimentară este acum tensionată”, cunoscut fiind faptul că acesta se referă rar la problemele țării sale.