Cîțu, despre al doilea dosar din SUA: E un caz respins de justiția americană, în care eu am încredere

citu_foto.jpg

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu
Sursa imaginii: 
Facebook

Premierul Florin Cîțu susține că nu a fost afectat juridic niciun moment de al doilea dosar în care a fost vizat în SUA. În acest caz, el ar fi fost vizat de o firmă de recuperare a creanțelor.

În 2008, Florin Cîțu ar fi fost chemat în judecată în instanţa din Iowa pentru o datorie neplătită de aproape 7.000 de dolari aferentă unui card de credit.

Premierul susține că nu a fost niciodată înștiințat de intensia autorităților americane de a-l cita în acest dosar. „M-am informat și eu. Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentințe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009. Eram foarte ușor de găsit pentru oricine ar fi vrut să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanța din SUA. Eu am încredere în justiția din SUA”, a spus Cîțu.

Ascultă:

Agenţia Mediafax şi Aleph News au obţinut în exclusivitate, în urma unei solicitări oficiale, dosarul civil al premierului Florin Cîţu, aşa cum el a fost pus la dispoziţie de către autorităţile judiciare americane. În iulie 2008, Florin Cîţu a fost dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank. Banca americană îşi vinde creanţele la credite restante către firma de recuperări creanţe Clarke Jordan Financial LC din Iowa care-i cere lui Florin Cîţu, într-un proces civil, în instanţă, peste 9755 de dolari pentru că nu şi-a respectat angajamentele semnate.

Acesta este al doilea dosar în care Florin Cîțu a fost implicat în SUA. În anul 2000, el a petrecut două zile în închisoare pentru conducere sub influența alcoolului.