Ambasadorul Iranului la București convocat la MAE în cazul atacului cu dronă asupra vasului “Mercer Street”

mae.jpg

Ministerul Român de Externe

Oficialul a fost convocat de urgență la Ministerul de Externe pentru a da explicații despre atacul cu dronă realizat de autoritatile iraniene asupra vasului “Mercer Street”, atac în urma căruia un cetățean român și un cetățean britanic au fost uciși.

Ministerul Român de Externe anunță că își rezervă ”dreptul de a acționa în consecință, alături de partenerii săi internaționali, pentru un răspuns adecvat”.

MAE arată că au luat deciziile pe baza informațiilor transmise de partenerii internaționali strategici ai României, care ar demonstra că autorul atacului de joia trecută este Republica Islamică Iran cea care de altfel a respins acuzatiiile catalogându-le drept „nefondate”.

Petrolierul Mercer Street a fost vizat de un atac cu dronă în marea Omanului, potrivit armatei americane care are mai multe nave prezente în regiune.

Între timp Statele Unite și Marea Britanie se alătură Israelului și acuză Iranul că a comis atacul asupra petrolierului din Golful Oman, soldat cu moartea unui marinar român și a unuia britanic. Washingtonul anunță totodată că pregătește un răspuns „coordonat”.