Ce rol va juca Liviu Dragnea, după eliberarea din închisoare? Ion M. Ioniță: Are susținătorii săi, dar să nu speculăm prea mult

ce_rol_liviu_dragnea_eliberare_inchisoare.jpg

Liviu Dragnea, aici la o deplasare în teritoriu (Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea)
Liviu Dragnea, aici la o deplasare în teritoriu (Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea)

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a primit joi un verdict favorabil de la Tribunalul Giurgiu, de eliberare condiționată, după mai multe încercări eșuate la alte instanțe. Întrebarea care se pune acum este dacă fostul lider social-democrat, artizanul controversatei modificări a legilor justiției, are vreo șansă să se întoarcă la vârful politicii românești.

Jurnalistul Ion M. Ioniță, redactor-șef la Historia, spune la RFI că șansele ca Liviu Dragnea să revină la vârful politicii sunt destul de mici: ”Există susținători ai săi, într-adevăr, acel nucleu dur care a fost alături de el în toată această perioadă. Nu știu cât de mult mai au ei influență, nu neapărat în PSD, cât să creeze un nucleu care să folosească imaginea lui Liviu Dragnea și pe Liviu Dragnea, pentru a crea un vehicul politic”.

 

Breaking news: Liviu Dragnea, eliberat din închisoare

 

Dragnea, asaltat de dosare. „Viitorul său se va consuma între instanțe, parchete și închisoare”

 

În opinia sa, ”e destul de dificil să se întoarcă, este dificil pentru toți cei care au ieșit din politică, din diverse motive, mai ales legate de o condamnare pentru corupție. Să nu speculăm prea mult, nu cred că sunt șanse foarte mari să joace un rol important în politică, în următoarea perioadă”.

 
Ion M. Ioniță, despre eliberarea lui Liviu Dragnea din închisoare