Rezultate neconcludente la alegerile parlamentare din Bulgaria

bulgaria.png

Bulgarii au ieșit din nou duminică la vot, după ce rezultatul alegerilor parlamentare din primăvară nu a permis formarea unei majorități
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Partidul de centru-dreapta GERB al fostului premier Boiko Borisov a obţinut 23,9% din voturi la alegerile parlamentare de duminică din Bulgaria, conform datelor Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 95% din buletine, informează Reuters.

Noul partid anti-sistem „Există un astfel de popor” (ITN), al cântărețului și animatorului de televiziune Slavi Trifonov, se situează pe poziţia a doua, foarte aproape, obţinând 23,7% din voturi la acest scrutin, mai arată datele oficiale.

Formaţiunile anti-corupţie „Bulgaria Democrată” şi „În picioare! Mafia, afară!”, potenţialii partenerii de coaliţie ai ITN, au primit 12,6%, respectiv 5% din voturi.

Socialiştii au obţinut 13,6%, iar partidul MRF, al etnicilor turci, 10,6%.

Rezultatele finale sunt aşteptate joi, informează Agerpres.

Organizarea de noi alegeri a devenit necesară după trei încercări eşuate de a forma un guvern. Bulgaria a organizat al doilea rând de alegeri parlamentare în mai puțin de șase luni, după ce fostul premier Boiko Borisov nu a reușit să formeze o coaliție de guvernare în urma alegerilor din luna aprilie.