Eugen Tomac: Rezultatul alegerilor din Rep. Moldova arată că oamenii nu mai cred în lozinci

Eugen Tomac Klaus Iohannis restrictii nevaccinati.jpg

Eugen Tomac taxează declarația lui Klaus Iohannis privind eventualele restricții pentru nevaccinați (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac taxează declarația lui Klaus Iohannis privind eventualele restricții pentru nevaccinați (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

Oamenii au obosit de jumătăți de măsură și au votat la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova soluția cea mai credibilă, pentru ca țara să iasă din zona gri, declară la RFI eurodeputatul PMP/PPE Eugen Tomac. Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut 52 de procente, după numărarea a 99% din voturi. PAS este urmat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon, cu 27% și de Partidul Politic Șor, care a obținut cinci procente.

Eugen Tomac spune că rezultatul alegerilor din Republica Moldova ”arată cât se poate de limpede că cetățenii Republicii Moldova nu mai cred în lozinci, nu mai cred în propaganda pe care a livrat-o în mod destul de agresiv în ultimii 30 de ani Federația Rusă în Republica Moldova. Este pentru prima dată când un partid politic de dreapta obține o astfel de victorie. Până acum, au existat mai multe formațiuni proeuropene, care reușeau să creeze coaliții după alegeri. De data aceasta, pentru prima dată, partidul proprezidențial pe care l-a condus până recent Maia Sandu reușește să obțină o victorie detașată”.

 

After-poll : Victorie a proeuropenilor în Republica Moldova

 

Maia Sandu, la ieșirea din secția de votare: Putem să facem ordine în țară

 

Eurodeputatul observă că ”s-a polarizat puternic electoratul din Republica Moldova în jurul proiectului Maia Sandu și își dorește o agendă reformatoare extrem de curajoasă, pentru că sunt necesare o serie de reforme în justiție, în administrație și nu numai și bineînțeles, o apropiere cât mai clară de UE. Oamenii au obosit de jumătăți de măsură și au votat soluția cea mai credibilă, pentru ca Republica Moldova să iasă din zona gri”.

 
Eugen Tomac, despre rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova