Guvernul Cîțu, în fața primei moțiuni de cenzură

citu_parlament_buget.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul României/Facebook

Guvernul este, marți, în fața votului pe moțiunea de cenzură, „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu”. Inițiată de 156 de deputaţi şi senatori PSD, moțiunea de cenzură ar mai avea nevoie de 18 voturi de la parlamentarii din arcul guvernamental pentru a trece, susține președintele PSD, Marcel Ciolacu. Deputații și senatorii din coaliția de guvernare vor fi în sală, dar nu vor vota. 

Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în şedinţă comună dezbat şi votează azi prima moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, iniţiată de PSD şi intitulată „România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”.  

Potrivit liderului PSD Marcel Ciolacu, mai sunt necesare 18 voturi pentru ca moţiunea să treacă, în condiţiile în care toţi parlamentarii social-democraţi vor fi prezenţi în plen. PSD mizează pe voturile parlamentarilor AUR, ale neafiliaţilor, dar şi pe voturi din grupul minorităţilor. În ceea ce priveşte parlamentarii coaliţiei, premierul Florin Cîţu a spus că aceştia nu vor vota la moţiune. USR PLUS a avut o ezitare ieri, anunţând întâi că senatorii şi deputaţii formaţiunii vor vota, dar împotriva moţiunii, ulterior, revenind aupra deciziei şi anunţând că se vor conforma decizie luate în coaliţie de a nu vota.

Pentru ca moţiunea să treacă sunt necesare 234 de voturi. PSD, împreună cu AUR şi cu neafiliaţii au 205 voturi.